You are currently viewing TINERII CARE PARTICIPĂ ÎNTÂLNIREA INTERNAȚIONALĂ A TINERILOR DE LA SIBIU ITO (2018) DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI AU FOST PRIMIȚI DE CĂTRE ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON

TINERII CARE PARTICIPĂ ÎNTÂLNIREA INTERNAȚIONALĂ A TINERILOR DE LA SIBIU ITO (2018) DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI AU FOST PRIMIȚI DE CĂTRE ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON

 

  Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a primit la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, în prezența Părintelui Vicar Eparhial și a altor colaboratori, joi, 30 august 2018, pe cei 40 de tineri din Arhiepiscopia Târgoviștei care participă, în perioada 6-9 septembrie 2018, la Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox de la Sibiu.

   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit tinerilor prezenți despre importanța mărturiei misionare pe care ei o pot oferi lumii contemporane, prin ardoarea și entuziasmul vârstei lor, precum și prin trăirea autentică a credinței străbune. La ITO 2018, la Sibiu, tinerii din Eparhia noastră vor împărtăși frumusețea credinței creștine, așa cum este ea aprofundată pe meleagurile noastre, împreună cu mesajul de unitate, comuniune și solidaritate națională din istorica Cetate de Scaun Munteană, în apropierea căreia, la Mânăstirea Dealu, se află capul primului mare întregitor de țară – Mihai Voievod Viteazul.

   La finalul întâlnirii, Înaltpreasfinția Sa le-a oferit tinerilor prezenți daruri constând din broșurile misionare tipărite recent pentru tineri, ce popularizează teme importante ale credinței noastre străbune.

   Precizăm că tinerii din Eparhia noastră care participă la acest eveniment aparțin comitetelor parohiale de tineret, fiind însoțiți de Pr. Marian Dobrescu. Anul acesta evenimentul are ca temă „Unitate. Credință. Neam” și reunește peste 3.000 de tineri din țară și din străinătate, precum și reprezentanți ai celorlalte Biserici Ortodoxe, în cadrul unui program complex de activități, ce conține momente de rugăciune, întâlniri și dezbateri pe teme de actualitate pentru tineret, spectacole, concerte și vizite la obiectivele turistice și religioase din zonă.

   Informații detaliate cu privire la desfășurarea evenimentelor se găsesc pe site-ul http://www.ito2018.ro/.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI