You are currently viewing TINERII DE LA PAROHIA BUTOIU DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI AU ÎNVĂȚAT DESPRE ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ ÎN PERIOADA POSTULUI ȘI AU ÎNĂLȚAT RUGĂCIUNI PENTRU PACE ȘI BUNĂ ÎNȚELEGERE

TINERII DE LA PAROHIA BUTOIU DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI AU ÎNVĂȚAT DESPRE ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ ÎN PERIOADA POSTULUI ȘI AU ÎNĂLȚAT RUGĂCIUNI PENTRU PACE ȘI BUNĂ ÎNȚELEGERE

În cadrul proiectului catehetic „Rugăciunea în viața mea„, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Parohia Butoiu de Sus din Protoieria Găești, s-a desfășurat, vineri, 25 februarie 2022, sub coordonarea Preotului paroh Ștefan Nica, o activitate catehetică în cadrul căreia tineri din localitate au învățat despre alimentația sănătoasă în perioada postului.

Cu deosebită disponibilitate, le-a vorbit tinerilor doamna doctor Georgiana Bernea, specialist în diabet zaharat, nutriție si boli metabolice, din București, care a derulat, apoi,  cu participanții, jocuri interactive și concursuri și le-a oferit daruri, alături de parohie.

În cadrul aceluiași proiect, Pr. Ștefan Nica a susținut o cateheză despre rugăciune și post în viața de credință, iar tinerii au scris pe hârtie fragmente din rugăciuni, pe care, după aceea, le-au înălțat către cer cu ajutorul baloanelor. De asemenea, tinerii au confecționat icoane pe sticlă, au copiat rugăciuni pe hârtie și au confecționat numeroase alte obiecte de acest fel, pe care, duminică, 27 februarie 2022, după Sfânta Liturghie, părintele paroh le-a prezentat credincioșilor în Biserică.

În contextul situației tensionate din Europa, cele mai multe rugăciuni au fost despre pace și bună înțelegere între oameni – dar de preț pentru viața și lumea noastră.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI