You are currently viewing TINERII DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI AU OBȚINUT PRIMELE LOCURI LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TOACĂ DE LA VICTORIA

TINERII DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI AU OBȚINUT PRIMELE LOCURI LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TOACĂ DE LA VICTORIA

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, tinerii Mihai Cosmin Burcea și Cătălin Virgil Leca, de la Parohia Răscăieți, Protoieria Găești, și Daniel Bădescu, de la Parohia Sturzeni, Protoieria Târgoviște Nord, care au obținut primele locuri la ediția de anul acesta a Concursului Eparhial de Toacă, organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, au participat în zilele de 11 și 12 iulie 2022 la Festivalul Internațional de Toacă și Clopote „Cântecul care zidește”, ediția a XVII-a, organizat de Parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena”, Protoieria Făgăraș, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului, în orașul Victoria, jud. Brașov.

În urma jurizării, tinerii dâmbovițeni Mihai Cosmin Burcea și Daniel Bădescu au obținut Premiul I, iar Cătălin Virgil Leca, Premiul II.

La eveniment au luat parte 80 tineri concurenți din toate zonele țării și din Republica Moldova, iar premianților li s-au oferit diplome, cărți de rugăciune și diferite sume de bani.

Festivalul Internațional de Toacă și de Clopote din orașul de la poalele Muntelui Făgăraș este o manifestare spirituală și culturală unică în lume, în cadrul căreia, anual, tot mai mulți tineri își etalează măiestria, făcând din cântecul de clopote și de toacă o adevărată artă.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI