You are currently viewing TINERII DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI S-AU CLASAT PE PRIMELE LOCURI LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TOACĂ DE LA VICTORIA

TINERII DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI S-AU CLASAT PE PRIMELE LOCURI LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TOACĂ DE LA VICTORIA

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, tinerii Antonie Neguș, de la Parohia Pietroșița, Protoieria Pucioasa, Mihail Voicu de la Parohia Bărbulețu, Protoieria Târgoviște Nord, și Ștefan Cojocaru, de la Parohia Gheboaia, Protoieria Târgoviște Sud, care au obținut primele locuri la Concursul Eparhial de Toacă, organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei în data de 29 iunie 2023, au participat la Festivalul Internațional de Toacă și Clopote „Cântecul care zidește”, ediția a XVIII-a, organizat de Parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena”, Protoieria Făgăraș, Arhiepiscopia Sibiului, în orașul Victoria, jud. Brașov, în zilele de 10 și 11 iulie 2023.

În urma jurizării, tinerii dâmbovițeni Antonie Neguș și Mihail Voicu au obținut Premiul I, iar Ștefan Cojocaru, Premiul II. Tuturor premianților li s-au oferit diplome, cărți de rugăciuni și alte daruri.

Festivalul Internațional de Toacă și Clopote din orașul de la poalele Muntelui Făgăraș este o manifestare spirituală și culturală în cadrul căreia, anual, aproximativ 100 de tineri din toate zonele țării, Republica Moldova, Ungaria și Bulgaria, îmbrăcați în costume populare specifice zonelor din care provin, își etalează măiestria, făcând o adevărată artă din cântecul de clopote și de toacă.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI