You are currently viewing UN NOU DOCTOR ÎN TEOLOGIE DE LA FACULTATEA DE TEOLOGIE ȘI ȘTIINȚELE EDUCAȚIEI A UNIVERSITĂȚII VALAHIA DIN TÂRGOVIȘTE

UN NOU DOCTOR ÎN TEOLOGIE DE LA FACULTATEA DE TEOLOGIE ȘI ȘTIINȚELE EDUCAȚIEI A UNIVERSITĂȚII VALAHIA DIN TÂRGOVIȘTE

 

    

 

   Luni, 19 septembrie 2016, domnul Mihail Daniel Vlădăreanu, dirijorul  Coralei Catedralei Mitropolitane din Târgoviște și al Grupului Coral Bărbătesc Valachia Christiana, a susținut public, în cadrul Facultății de Teologie a Universității Lucian Blaga din Sibiu, teza de doctorat intitulată Creația corală cu caracter religios a compozitorilor Dumitru Georgescu Kiriac și Ioan D. Chirescu, elaborată sub coordonarea Pc. Pr. Prof. univ. dr. Vasile Grăjdian.
   La eveniment a participat, ca membru al comisiei de doctorat, Înaltpreasfințitul Părinte Prof. univ. dr. NIFON MIHĂIȚĂ, Arhiepiscop și Mitropolit, împreună cu Prof. univ. dr. Elena Chircev, Decanul Facultății Teoretice din cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima, Pc. Prof. univ. dr. Vasile Stanciu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și Pc. Pr. Prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, Decanul Facultății de Teologie Andrei Șaguna a Universității Lucian Blaga din Sibiu.
   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța temei de studiu a domnului Vlădăreanu pentru cercetarea muzicală și teologică românească, evidențiind și rolul deosebit al artei muzicale în misiunea pastorală a Bisericii noastre strămoșești.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI