You are currently viewing VIZITĂ PASTORALĂ A ÎNALTPRESFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON  LA PAROHII DIN CADRUL PROTOIERIILOR TÂRGOVIŞTE NORD ȘI TÂRGOVIŞTE SUD

VIZITĂ PASTORALĂ A ÎNALTPRESFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON LA PAROHII DIN CADRUL PROTOIERIILOR TÂRGOVIŞTE NORD ȘI TÂRGOVIŞTE SUD

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a efectuat joi, 3 iunie 2021, o vizită pastorală în cadrul protoieriilor Târgovişte Nord și Târgoviște Sud, la următoarele parohii: Sf. Dumitru, Sf. Voievozi, Schela Mare, Dărmănești II și Săcuieni.

În cadrul vizitei, Înaltpreasfinţia Sa a evaluat: stadiul lucrărilor de consolidare a bisericii Parohiei Sf. Dumitru din Municipiul Târgoviște, al celor de pictură de la Parohia Moreni II și de la biserica Parohiei Săcuieni, precum și stadiul lucrărilor de la noua biserică a Parohiei Dărmănești II, al amenajării curții bisericii de la Parohia Sf. Voievozi din Târgoviște și de la Parohia Schela Mare.

Împreună cu preoții slujitori, au fost dezbătute și analizate probleme curente ale acestor parohii, Înaltpreasfinția Sa oferind îndrumări cu privire la continuarea și finalizarea lucrărilor angajate. De asemenea, Mitropolitul Nifon a apreciat străduința, disponibilitatea și implicarea jertfelnică a preoților în realizarea lucrărilor edilitare de la parohiile vizitate, îndemnându-i la o mai strânsă colaborare cu autoritățile locale pentru finalizarea proiectelor începute, dar și la o intensificare a misiunii pastorale la parohiile lor.

Înaltul Ierarh a fost însoțit de Pc. Pr. Vicar Ionuț Adrian Ghibanu, de Pc. preoți consilieri: Victor Drăghicescu, Larian Vlădulescu și Ionuț Ileana.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI