You are currently viewing VIZITĂ PASTORALĂ A MITROPOLITULUI NIFON ÎN PROTOIERIA TITU ȘI SFINȚIREA CASEI PAROHIALE DE LA PAROHIA STĂNEȘTI

VIZITĂ PASTORALĂ A MITROPOLITULUI NIFON ÎN PROTOIERIA TITU ȘI SFINȚIREA CASEI PAROHIALE DE LA PAROHIA STĂNEȘTI

          

 

          

 

          

 

      Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de Părintele Vicar Eparhial, de Părinţi Consilieri de la Centrul Eparhial și de Părintele Protopop al Protoieriei Titu, a efectuat, sâmbătă, 3 octombrie 2020, o vizită pastorală la Parohia Stănești, Protoieria Titu.
      Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba de sfințire a casei parohiale, recent edificată prin grija preotului Vasile Viorel Stoica, a Primăriei Răcari, a unor generoși sponsori și a credincioșilor din parohie.
      La acest moment liturgic a luat parte domnul Marius Caravețeanu, primarul orașului Răcari, recent reales, alături de oficialități locale și de sprijinitorii proiectului de edificare a casei parohiale.
      Înaltul Ierarh a apreciat eforturile depuse de preotul paroh, de oficialități și de sponsori pentru ca Parohia Stănești să aibă o casă parohială nouă, deoarece aceasta are un deosebit rol în buna pastorație a preotului în comunitatea care i-a fost încredințată spre slujire. Înaltpreasfinția Sa a vorbit, de asemenea, despre rolul Bisericii în societate, ca factor esențial de coeziune comunitară în general, dar și de echilibru și speranță în vreme de pandemie și încercări.
      Prin grija Mitropolitului Nifon, în Arhiepiscopia Târgoviștei se află în derulare multe alte astfel de proiecte, care vizează reducerea navetismului clerical și aprofundarea pastorației parohiale.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI