You are currently viewing VIZITĂ PASTORALĂ A MITROPOLITULUI NIFON LA ZECE PAROHII

VIZITĂ PASTORALĂ A MITROPOLITULUI NIFON LA ZECE PAROHII

                

               

          

 

   Vineri, 23 iuie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, însoţit de Pc. Pr. Ionuț Ghibanu, vicar eparhial, Pc. Pr. Victor Drăghicescu, Pc. Pr. Ionuț Ileana, consilieri eparhiali, și Pc. Adrian Drăgan, inspector eparhial, a efectuat o vizită pastorală în cadrul Protoieriei Târgovişte Sud, unde a vizitat un număr de 10 parohii: Lazuri, Comișani, Racovița, Rățoaia, Finta, Ibrianu, Postârnacu, Cătunu, Dobra și Sf. Neagoe Basarab din Târgoviște.
    La fiecare din aceste parohii, împreună cu preoții și autoritatile locale respective, au fost abordate problemele specifice, precum cele legate de șantierul de consolidare al sfântului locaș (Comișani), pictură nouă (Rățoaia și Ibrianu), construcție casă parohială (Cătunu, Rățoaia, Postarnacu și Lazuri), construcție biserică nouă (Finta și Dobra), evaluare în vederea târnosirii bisericii (Racovița și Postârnacu). De asemenea, au fost discutate problemele pastoral-misionare și administrativ-gospodărești curente ale fiecărei comunități parohiale, oferindu-se îndrumările necesare.
    Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat lucrările ce se desfășoară la aceste parohii, încurajându-i pe clericii care le păstoresc să continue eforturile de finalizare a proiectelor începute și asigurându-i de sprijinul Centrului Eparhial.

    BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI