ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

  

   

 Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, în diferite parohii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei au avut loc ceremonii care au marcat acest eveniment.
   Astfel, amintim numai de faptul că în Protoieria Titu, în colaborare cu Primăria orașului Răcari, a desfășurat o acțiune socială la C.A.M.S. Ghergani, oraș Răcari, care a constat în oferirea de daruri persoanelor îngrijite aici, prin grija preoților de la parohiile din orașul Răcari. De asemenea, luni, 3 octombrie 2016, în sala mare a Consiliului Județean a avut loc o manifestare ce a vizat o amplă informare cu privire la persoanele vârstnice din județul nostru, prilej cu care a fost citit mesajul Înaltpreasfinției Sale.
   Așa cum preciza Înaltpreasfinția Sa în mesajul cu ocazia acestei zile, persoanele vârstnice reprezintă pentru noi etaloane ale comunității noastre, cei ce au purtat și ne-au transmis valorile strămoșilor noștri, dăruindu-și talentul și priceperea pentru mai binele nostru, adesea sacrificându-și sănătatea și tinerețea pe altarul valorilor creștine și românești. Vârstnicii, cu înțelepciunea, experiența și dăruirea pe care au investit-o în creșterea comunităților lor sunt o adevărată comoară pentru noi toți, pilde de urmat pentru noi în a depăși obstacolele, limitările sau provocările contemporaneității.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI