You are currently viewing DUMINICA FLORIILOR LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE – 2022

DUMINICA FLORIILOR LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE – 2022

Cu prilejul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim sau a Floriilor, cum mai este cunoscută, în ziua de duminică, 17 aprilie 2022, foarte mulți credincioși din Municipiul Târgoviște au luat parte la Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și de diaconi, la Catedrala din Târgoviște.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a vorbit despre semnificația teologică a intrării în Ierusalimul pământesc a Domnului nostru Iisus Hristos, unul dintre cele mai importante praznice împărătești din cadrul anului bisericesc, subliniind chemarea pe care Domnul ne-o adresează nouă, ca și omului din toate timpurile, și anume aceea de a-i deschide porțile sufletelor noastre ca să intre cu adevărul, frumusețea și bunătatea Sa, pentru a ne înnoi și a ne transfigura. El vine și aduce alinare, mângâiere și vindecare tuturor celor care pătimesc din cauza războiului, a lipsurilor și a tot felul de boli sau de nevoi. De aceea, bucuria acestei sărbători este o pregustare a slavei pascale ce ne oferă puterea de a străbate, cu speranță și cu lumină, Săptămâna Sfintelor Pătimiri și a ne regăsi în comuniune la marea sărbătoare a Creștinătății, ce se apropie.
Mitropolitul Nifon a binecuvântat, conform tradiției noastre liturgice, ramurile de salcie, aduse de tineri din istorica Cetate de Scaun munteană, în semn de laudă adusă Domnului, după care acestea au fost oferite credincioșilor prezenți.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI