1. ASOCIAȚIA CENTRUL DIACONAL CASA CREȘTINĂ

Adresa: Municipiul Târgoviște, str. Calea Domnească, nr. 261, județul Dâmbovița, cod poștal 130043

Președinte: Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu

      Director: Pc. Pr. Adrian Rada

             Telefon: 0245217936; 0762222304

E-mail: casacrestina@arhtgv.ro

Aceasta este o organizație cu caracter social-filantropic și cultural, profesională, autonomă, apolitică și fără scop lucrativ, cu personalitate juridică de drept privat fără scop patrimonial, înființată în anul 2004 cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, care îndeplinește și funcția de Președinte onorific.

Asociația derulează proiecte care vin în întâmpinarea problemelor copiilor, tinerilor și persoanelor aflate în situație de risc, promovând egalitatea de șanse, parteneriatul social, cooperarea inter-regională, accesul femeilor la orice formă de pregătire profesională, dar și sprijinirea persoanelor defavorizate.

În cadrul Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei funcționează următoarele instituții:

  1. Căminul Social de tip familial „Sf. Ier. Nicolae”, în care sunt îngrijiți 8 copii, separați temporar de familiile lor;
  2. Centrul de Informare și Orientare Antidrog. Cu sprijinul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița se oferă sprijin și consiliere pentru foștii consumatori de droguri și pentru familiile acestora;
  3. Centrul de Consiliere psihologică și socială pentru copii și familii, oferă sprijin material, psihologic sau juridic copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate;
  4. Centrul de resurse pentru tineret, în cadrul căruia se desfășoară ateliere de artă și diferite cursuri de măiestrie/pictură, manufacturi (origami, quiling, felicitări, împletituri, cusături tradiționale etc);
  5. Centrul de formare profesională derulează activități și cursuri de formare a voluntarilor și membrilor Comitetelor de tineri din parohiile Eparhiei, pentru ocupațiile de Animator social-educativ și Lucrător social.

Instituții partenere: Consiliul Județean Dâmbovița, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului – Dâmbovița, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște, Centrul Europe Direct, Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Dâmbovița, Asociația Română pentru Educație și Dezvoltare, precum și școli și licee din județul Dâmbovița.

 

  1. FUNDAȚIA CATEDRALA EROILOR

Adresa: Municipiul Târgoviște, Bulevardul Ion Constantin Brătianu, nr. 133, județul Dâmbovița, cod poștal 130048

Director: Chivulescu Sabina

Telefon: 0765271061/0744491114

 

Fundația deține un cămin pentru persoane vârstnice din Târgoviște care are în grijă 24 persoane vârstnice cu posibilități materiale reduse, din județele Dâmbovița și Prahova.

Activitatea din cămin este susținută de 19 salariați și 10 persoane de specialitate (asistent social, psiholog, asistent medical, medic de familie, infirmiere calificate, îngrijitori bătrâni).

Fundația este sprijinită în special de Arhiepiscopia Târgoviștei, prin intermediul parohiei Eroilor, și de autoritățile publice locale și județene.