You are currently viewing LA TÂRGOVIŞTE SE DESFĂȘOARĂ SIMPOZIONUL ŞTIINŢIFIC INTERNAŢIONAL INTITULAT „TEOLOGIE ȘI VIAȚĂ, SLUJIRE ȘI ARTĂ CREȘTINĂ ÎN CONTEXTUL LUMII DE AZI”

LA TÂRGOVIŞTE SE DESFĂȘOARĂ SIMPOZIONUL ŞTIINŢIFIC INTERNAŢIONAL INTITULAT „TEOLOGIE ȘI VIAȚĂ, SLUJIRE ȘI ARTĂ CREȘTINĂ ÎN CONTEXTUL LUMII DE AZI”

La Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, se desfășoară în zilele de 29-30 mai 2023, Simpozionul Științific Internaţional intitulat „Teologie și viață, slujire și artă creștină în contextul lumii de azi”.
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a inaugurat acest eveniment academic prezentând principalele exigențe ale misiunii-pastorale a Bisericii noastre în societatea contemporană și evocând elementele principale ale tradiției și mărturiei creștine în fața provocărilor ideologiilor și pseudo-credințelor din vremea noastră. Mitropolitul Nifon a arătat că, prin intermediul aprofundării teologice, Biserica expune în limbajul lumii contemporane experiența ei de viață și de iubire, de comuniune și de sfințenie, oferind răspunsuri la cele mai intime frământări ale omului, îndrumându-l pe căile istoriei și conferindu-i certitudine, nu din rodul minții, ci din comuniunea în rugăciune, prin har, cu Tatăl ceresc.
La ședința festivă de deschidere, au luat parte reprezentanți ai conducerii universității, profesori, studenți și masteranzi.
În cadrul simpozionului, prezintă comunicări profesori și teologi de la facultăţile de teologie din ţară şi din străinătate, dintre care amintim: Pr. prof. univ. dr. Viorel SAVA – Universitatea din Iași, Pr. prof. univ. dr. Ionuț MOLDOVEANU- Universitatea din București, Pr. prof. univ. dr. Mihai HIMCINSCHI-Universitatea din Alba Iulia, Pr. prof. univ. dr. Vasile RĂDUCĂ- Universitatea din București, Pr. prof. univ. dr. Emil JURCAN-Universitatea din Alba Iulia, Pr. prof. univ. dr. Dumitru VANCA-Universitatea din Alba Iulia, Pr. prof. univ. dr. Nicolae BRÂNZEA-Universitatea din Pitești, Prof. univ. dr. Marcel MUNTEAN- Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Cercetător dr. Dacian But CĂPUȘAN- Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Pr. conf. univ. dr Cristian SONEA – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Pr. conf. univ. dr. Remus ONIȘOR – Universitatea din Alba Iulia, Conf. univ. dr. habil. Adrian LEMENI – Universitatea din București, Pr. lect. univ. dr. Mihai BURLACU- Universitatea din București, Pr. lect. univ. dr. Aurel MIHAI – Universitatea din Bucureşti, Conf. univ. dr. Ioan PANAIOTÓPULOS-Grecia, Conf. univ. dr. Evanghel PEPES- Grecia, Prof. univ. dr. Miltiade VÁNȚOS-Grecia, Arhim. Prof. univ. dr. Filotei MARUDAS-Germania și Prof. univ. dr. Daniel AYUCH – Liban.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI