You are currently viewing DUMINICĂ,  27 NOIEMBRIE, VA FI TÂRNOSITĂ BISERICA CU HRAMUL „SF. IOAN GURĂ DE AUR” DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE

DUMINICĂ, 27 NOIEMBRIE, VA FI TÂRNOSITĂ BISERICA CU HRAMUL „SF. IOAN GURĂ DE AUR” DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon va săvârși duminică, 27 noiembrie 2022, slujba de târnosire a bisericii cu hramurile „Sf. Ioan Gură de Aur” și „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”  din Municipiul Târgoviște.

Acest eveniment are loc cu prilejul împlinirii a trei decenii de la înființarea Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, în vecinătatea căreia se află și biserica.

Lucrările de construcție s-au desfășurat în perioada 2011-2022, sub atenta îndrumare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, utilizându-se fonduri din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, Consiliului Local al Municipiului Târgoviște și Consiliului Județean Dâmbovița.

Sfântul locaș este în formă de cruce, cu o turlă principală deasupra naosului și două turle mai mici deasupra pronaosului, iar pictura bisericii a fost realizată în tehnica a secco.

Cu prilejul târnosirii bisericii, toți credincioșii care vor dori, bărbați și femei, se vor închina și vor putea intra în Sfântul Altar, pe tot parcursul zilei.

Invităm credincioșii să ia parte, începând cu ora 8.00, la această importantă sărbătoare duhovnicească din Municipiul Târgoviște.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI