You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL ȘEDINȚEI FESTIVE A CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL DE ZIUA MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE – NAȘTEREA MAICII DOMNULUI, 8 SEPTEMBRIE 2021

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL ȘEDINȚEI FESTIVE A CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL DE ZIUA MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE – NAȘTEREA MAICII DOMNULUI, 8 SEPTEMBRIE 2021

Am deosebita bucurie să vă transmit un mesaj de încurajare și de binecuvântare, cu prilejul ședinței festive a Consiliului Local Municipal Târgoviște, în această sfântă și deosebită zi pentru noi toți târgoviștenii.

Sărbătoarea cea mai importantă pentru comunitatea noastră locală – Nașterea Maicii Domnului este Ziua Municipiului Târgoviște încă de pe vremea Sfântului Voievod Neagoe Basarab, de la a cărui trecere la cele veșnice comemorăm anul acesta jumătate de mileniu și care reprezintă expresia intensității credinței înaintașilor noștri – cea mai de preț comoară pe care, prin secole ne-au transmis-o.

Una dintre cele mai cunoscute metropole medievale de la noi, orașul nostru, Târgoviște, veche reședință voievodală și mitropolitană, a marcat în mod decisiv și indelebil istoria noastră națională, prin intermediul unor ilustre personalități precum: Sf. Ier. Nifon, Ieromonahul Macarie, Sf. Voievod Neagoe Basarab, Vlad Țepeș, Matei Basarab, ori Mihai Viteazul, de la al cărui martiraj, se împlinesc anul acesta 420 de ani. Faptele lor nu trebuie uitate niciodată, deoarece gloria lor ne îndeamnă, ne animă și ne motivează și pe noi cei de astăzi, prin tot ceea ce facem, pentru a fi mereu la înălțimea lor.

Chiar dacă neliniști și crize de tot felul afectează contemporaneitatea, cu toții trebuie să manifestăm unitate, solidaritate și disponibilitatea de a colabora în folosul național. De asemenea, avem datoria de a ne promova și apăra cu fermitate valorile noastre fundamentale, în pofida tentativelor unora de a neglija sau de a dilua identitatea noastră specifică, creștină, europeană și românească.

Am speranța că, atât dumneavoastră, Domnule Primar, cât și fiecare dintre doamnele și domnii Consilieri Municipali, veți face totul pentru a fi mereu în slujba cetățenilor care v-au oferit încrederea lor și veți promova interesul public și național, cu onestitate și demnitate, neuitând vreodată de instituțiile fundamentale ale neamului românesc: Biserica, Școala și Familia.

Vă încurajez la tot ceea ce este bun, drept și frumos, felicitându-vă pentru ceea ce faceți pentru orașul nostru!

 

La mulți ani, Târgoviște!

La mulți ani, iubiții mei târgovișteni!

 

      +NIFON,

       Arhiepiscop şi Mitropolit