You are currently viewing PUNEREA PIETREI DE TEMELIE LA NOUA BISERICĂ DE LA FINTA

PUNEREA PIETREI DE TEMELIE LA NOUA BISERICĂ DE LA FINTA

În prezența a numeroși credincioși, duminică, 19 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial și de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie a noii biserici din localitatea Finta.

Necesitate pastoral-misionară pentru comunitatea parohială de aici și mărturie a efervescenței credinței locuitorilor acestei așezări cu numeroase reverberații istorice, acest proiect eclezial inițiat de către Înaltpreasfinția Sa a beneficiat de sprijinul Primăriei Finta, a Consiliului Județean Dâmbovița și a Secretariatului de Stat pentru Culte.

Pentru că hramul noii biserici este „Sfinții Martiri Brâncoveni”, în cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat jertfa și atașamentul acestora față de Biserica noastră străbună, dar și dăruirea cu care ei au susținut misiunea Ortodoxiei în vremuri dificile.

Ea se constituie într-o pildă de fermitate, de atașament și de fidelitate față de credință, care trebuie să ne inspire și pe noi, astăzi, dar mai ales să contribuie la aprofundarea valorilor Evangheliei lui Hristos în societatea contemporană. Înaltul Ierarh i-a îndemnat pe credincioșii prezenți, dar și pe reprezentanții autorităților locale să contribuie la finalizarea lucrărilor la sfântul locaș.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI